HET VERHAAL

Wavetops is ontstaan uit een ontmoeting met het Nepalese Himalayagebergte. Bij iedere bestelling, gaat er rechtstreeks 10% naar de ondersteuning van onderwijs in Nepal. Vanaf 1 order geef je al 2 dagen onderwijs aan één kind in Nepal.

TRADITIONAL COLLECTION

Al in 2016, na een eerste reis richting het Himalayagebergte, speelde ik, Emilie, met het idee om een permanente liefdadigheidsactie op te starten. Om een Nepalese dagopvang aan de voet van de Himalaya uit de nood te helpen, begon ik met een spontane koekjesverkoop. De verkoop liep zo sterk uit de hand dat een lokale bakkerij in het Antwerpse haar atelierruimte ter beschikking stelde om de grote hoeveelheid aan bestellingen te verwerken. Na een tweede bezoek aan Nepal en het grote succes van de koekjesactie groeide het idee om een permanent initiatief op te starten. Ik wilde hierin zowel mijn passie voor outdoor sporten zoals surfen en bergen beklimmen verwerken, maar ook mijn grootste drijfveer om een bijdrage te kunnen leveren aan de Nepalese samenleving.

Hieruit werd het concept ‘Wavetops’ geboren. De collectie duidt meteen waar ‘Wavetops’ als merk voor staat: ‘wave’ verwijst naar de oceaan met een grote liefde voor de surfcultuur, terwijl ‘tops’ zowel naar de bergtoppen verwijst als naar het kledingstuk. Met Wavetops kan ik mijn creativiteit de vrije loop laten. Ik combineer mijn eigen grafische en unieke ontwerpen, die ik zelf zeefdruk, in een collectie die duurzaam, ecologisch en fair trade is en tegelijkertijd onderwijs in Nepal steunt. Een droom die intussen realiteit is geworden en die ik graag met jullie deel en draag.  

UPCYCLED COLLECTION

Wavetops Upcycled is een nieuw project waarmee Wavetops oude wetsuits een nieuw leven wil inblazen. Van jouw oude wetsuit maken we een nieuw, gerecycleerd product!

Een wetsuit bestaat voornamelijk uit neopreen schuim. Neopreen is een synthetisch rubber op basis van aardolie dat kleine stikstofcellen bevat. Door deze samenstelling zijn wetsuits niet biologisch afbreekbaar, moeilijk te recycleren en vormt neopreen afval een enorm milieuprobleem. Daarom wil Wavetops jouw oude wetsuit upcyclen, want dit materiaal is perfect herbruikbaar en duurzaam.

Ik doneer mijn oude wetsuit graag aan Wavetops!
Wil jij jouw wetsuit doneren aan Wavetops Upcycled? Dankzij jouw bijdrage, draag je niet alleen een steentje bij voor het milieu, maar steun je ook onderwijs in Nepal. Want bij iedere bestelling van een nieuw upcycled product, gaat er 10% naar de ondersteuning van onderwijs in Nepal. Hoe doneer je?

  • In één van de winkelpunten van Wavetops in Antwerpen of Mechelen. Ontvang na afgifte meteen 10% korting of stuur een e-mail met een foto van jouw afgifte en ontvang 10% korting in jouw inbox.
  • Mail naar info@wavetops.be en ontvang binnen max. 5 werkdagen een verzendlabel in jouw inbox. Pak thuis jouw oude wetsuit in een stevige doos of zak in, print het verzendlabel, plak het op de doos en breng het pakketje naar jouw postpunt.
  • BEDANKT om een bijdrage te leveren aan Wavetops Upcycled!

 

Liefs (en hopelijk tot snel bij Wavetops!),

Emilie